The changes of nutririon habits in obese participants underwent group CBT
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F11%3A00052737" target="_blank" >RIV/00216224:14110/11:00052737 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změna stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity
Original language description
Článek se zabývá změnami stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity na souboru 37 zdravých žen s obezitou nebo nadváhou v krátkodobém horizontu 3 měsíců.Výživové zvyklosti účastnic studie byly pomocí frekvenčního dotazníku zjišťovány na začátku i konci intervence.Výsledky prokázaly významné změny stravovacích zvyklostí : snížení příjmu obilovin, zvýšení příjmu zeleniny, snížení příjmu masa a masných výrobků, snížení příjmu tuku, zvýšen příjmu vlákniny a snížení příjmu sladkostí.Příjem mléčných výrobků a ovoce se významně nezměnil.
Czech name
Změna stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity
Czech description
Článek se zabývá změnami stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity na souboru 37 zdravých žen s obezitou nebo nadváhou v krátkodobém horizontu 3 měsíců.Výživové zvyklosti účastnic studie byly pomocí frekvenčního dotazníku zjišťovány na začátku i konci intervence.Výsledky prokázaly významné změny stravovacích zvyklostí : snížení příjmu obilovin, zvýšení příjmu zeleniny, snížení příjmu masa a masných výrobků, snížení příjmu tuku, zvýšen příjmu vlákniny a snížení příjmu sladkostí.Příjem mléčných výrobků a ovoce se významně nezměnil.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
66
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
58-61
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—