Surgical treatment of obesity from the perspective of dietitian
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F13%3A00068829" target="_blank" >RIV/00216224:14110/13:00068829 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Chirurgická terapie obezity z pohledu nutričního terapeuta
Original language description
Podle IASO má asi 1,5 miliardy osob BMI vyšší než 25 kg/m2, přičemž z toho 475 miliónu spadá do kategorie obézních. Obezita jako vážný celosvětový zdravotní problém vyžaduje komplexní léčbu, kterou je možné zajistit nízkoenergetickou dietou, fyzickou aktivitou, kognitivně-behaviorální terapií, farmakoterapií, a v případě selhání konzervativních postupů, i bariatrickou chirurgií. Uvádí se, že bariatrický zákrok je nejúčinnějším způsobem léčby pacientů se 3. stupněm obezity. Na druhé straně může tento druh chirurgické léčby ohrozit pacienty vznikem deficitu vitaminů, minerálních látek, stopových prvků i základních živin.
Czech name
Chirurgická terapie obezity z pohledu nutričního terapeuta
Czech description
Podle IASO má asi 1,5 miliardy osob BMI vyšší než 25 kg/m2, přičemž z toho 475 miliónu spadá do kategorie obézních. Obezita jako vážný celosvětový zdravotní problém vyžaduje komplexní léčbu, kterou je možné zajistit nízkoenergetickou dietou, fyzickou aktivitou, kognitivně-behaviorální terapií, farmakoterapií, a v případě selhání konzervativních postupů, i bariatrickou chirurgií. Uvádí se, že bariatrický zákrok je nejúčinnějším způsobem léčby pacientů se 3. stupněm obezity. Na druhé straně může tento druh chirurgické léčby ohrozit pacienty vznikem deficitu vitaminů, minerálních látek, stopových prvků i základních živin.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FE - Other fields of internal medicine
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
68
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
71-74
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—