Determinants influencing the malnutrition of seniors in a residential social services facility
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F20%3A00117536" target="_blank" >RIV/00216224:14110/20:00117536 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2020/" target="_blank" >http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2020/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Determinanty ovlivňující malnutrici seniorů v pobytovém zařízení sociálních služeb
Original language description
Cílem prospektivní studie bylo v průběhu jednoho roku defi novat významné faktory ovlivňující malnutrici u 80 seniorů v pobytovém zařízení sociálních služeb. Bylo potvrzeno, že výskyt a riziko vzniku malnutrice je multifaktoriální. Nejvíce se na ní podílí soběstačnost pacienta, změny kognitivních funkcí vlivem rozvíjející se demence a komorbidity chronických onemocnění včetně hospitalizace. Na základě zjištěných faktorů je nezbytné sestavit nutriční screening pro včasné vyhodnocení rizika vzniku malnutrice a současně i edukace ošetřujícího personálu poskytující sociální péči v domovech pro seniory.
Czech name
Determinanty ovlivňující malnutrici seniorů v pobytovém zařízení sociálních služeb
Czech description
Cílem prospektivní studie bylo v průběhu jednoho roku defi novat významné faktory ovlivňující malnutrici u 80 seniorů v pobytovém zařízení sociálních služeb. Bylo potvrzeno, že výskyt a riziko vzniku malnutrice je multifaktoriální. Nejvíce se na ní podílí soběstačnost pacienta, změny kognitivních funkcí vlivem rozvíjející se demence a komorbidity chronických onemocnění včetně hospitalizace. Na základě zjištěných faktorů je nezbytné sestavit nutriční screening pro včasné vyhodnocení rizika vzniku malnutrice a současně i edukace ošetřujícího personálu poskytující sociální péči v domovech pro seniory.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
30307 - Nursing
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
75
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
82-83
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—