The parnassianistic nectar, realistic sausages and naturalistic hunger? The food motives and its functions in Czech fiction of the second half of the 19th century
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14210%2F17%3A00099811" target="_blank" >RIV/00216224:14210/17:00099811 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Parnasistní nektar, realistické uzenky a naturalistický hlad? K motivům jídla a jeho funkcím v české beletrii druhé poloviny 19. století
Original language description
Druhá polovina 19. století byla naplněna diskusemi o uměleckých rysech nové české literatury. Studie klasifikuje jídlo a jeho pojetí v různých literárních diskursech - biedermeiru, parnasismu, realismu a naturalismu.
Czech name
Parnasistní nektar, realistické uzenky a naturalistický hlad? K motivům jídla a jeho funkcím v české beletrii druhé poloviny 19. století
Czech description
Druhá polovina 19. století byla naplněna diskusemi o uměleckých rysech nové české literatury. Studie klasifikuje jídlo a jeho pojetí v různých literárních diskursech - biedermeiru, parnasismu, realismu a naturalismu.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
60204 - General literature studies
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Krajiny prostřených a prázdných stolů II. Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu
ISBN
9788075600875
Number of pages of the result
15
Pages from-to
230-244
Number of pages of the book
332
Publisher name
Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
UT code for WoS chapter
—