Current legal regulation and perspectives of conclusion of business contracts in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14220%2F08%3A00027639" target="_blank" >RIV/00216224:14220/08:00027639 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Current legal regulation and perspectives of conclusion of business contracts in the Czech Republic
Original language description
It discourses about conditions for conclusion of business contracts. De lege ferenda it proposes to conclude a contract without agreement about a whole content of the contract considered certain conditions. It also proposes conclusion of a contract of sale without an explicit agreement about the price.
Czech name
Aktuální právní úprava a perspektivy uzavírání obchodních smluv v České republice
Czech description
Příspěvek se zabývá aktuálními otázkami a perspektivami uzavírání obchodněprávních smluv v České republice. Pojednává o podmínkách pro vznik obchodněprávní smlouvy. Navrhuje pro budoucí úpravu vznik kontraktu bez dohody o celém obsahu smlouvy, a to za určitých podmínek. Navrhuje též možný vznik kupní smlouvy bez výslovné dohody o ceně.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AG - Legal sciences
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Legal studies and practice journal : research revue
ISSN
1210-9126
e-ISSN
—
Volume of the periodical
Vol. 16
Issue of the periodical within the volume
Nr. 3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—