Resveratrol - an elixir of life in wine?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F01%3A00006058" target="_blank" >RIV/00216224:14310/01:00006058 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Resveratrol - elixír života ve víně?
Original language description
Každé víno obsahuje zhruba 200 různých fenolických látek (jsou označovány jako fenolické, protože formálně chemicky vzato jsou odvozené od fenolu). Některé z nich byly označeny jako biologické antioxidanty, neboť se zjistilo, že zpomalují potenciálně nebezpečné oxidační procesy v buňkách. Podle jiných chemickobiologických hledisek se tyto fenolické látky označují za flavonoidy, taniny nebo fytoalexiny. Posledních pět let je věnována studiu vlivu těchto fenolických látek na lidský organismus mimořádná pozornost.
Czech name
Resveratrol - elixír života ve víně?
Czech description
—
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Number of pages
2
Publisher name
ČMVVU - Vinařský obzor
Place of publication
Velké Bílovice
UT code for WoS book
—