Impact of the yeast gene expression on the sensorial profile of beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F15%3A00084471" target="_blank" >RIV/00216224:14310/15:00084471 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/15:#0001154
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv genové exprese kvasinek na senzorický profil piva
Original language description
V příspěvku budou prezentovány výsledky studie vlivu exprese vybraných genů (ATF1, ATF2, LgATF1, BAT1, BAT2, BAP2, ADH1, PAD1) na senzorický profil piva. Těkavé estery tvoří významnou skupinu aromatických látek v pivu a i při velmi malých změnách koncentrací a poměrů mohou dramaticky ovlivnit chuť a vůni piva. Aromaticky aktivní estery jsou produkovány kvasinkami během fermentace a je známo několik genů, které jsou zodpovědny za jejich produkci. Cílem této studie bylo porovnání chování svrchních a spodních pivovarských kvasinek za různých podmínek kvašení (mladina na ječné a pšeničné pivo, různé teploty).
Czech name
Vliv genové exprese kvasinek na senzorický profil piva
Czech description
V příspěvku budou prezentovány výsledky studie vlivu exprese vybraných genů (ATF1, ATF2, LgATF1, BAT1, BAT2, BAP2, ADH1, PAD1) na senzorický profil piva. Těkavé estery tvoří významnou skupinu aromatických látek v pivu a i při velmi malých změnách koncentrací a poměrů mohou dramaticky ovlivnit chuť a vůni piva. Aromaticky aktivní estery jsou produkovány kvasinkami během fermentace a je známo několik genů, které jsou zodpovědny za jejich produkci. Cílem této studie bylo porovnání chování svrchních a spodních pivovarských kvasinek za různých podmínek kvašení (mladina na ječné a pšeničné pivo, různé teploty).
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů