All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Impact of the yeast gene expression on the sensorial profile of beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F15%3A00084471" target="_blank" >RIV/00216224:14310/15:00084471 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60193697:_____/15:#0001154

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv genové exprese kvasinek na senzorický profil piva

  • Original language description

    V příspěvku budou prezentovány výsledky studie vlivu exprese vybraných genů (ATF1, ATF2, LgATF1, BAT1, BAT2, BAP2, ADH1, PAD1) na senzorický profil piva. Těkavé estery tvoří významnou skupinu aromatických látek v pivu a i při velmi malých změnách koncentrací a poměrů mohou dramaticky ovlivnit chuť a vůni piva. Aromaticky aktivní estery jsou produkovány kvasinkami během fermentace a je známo několik genů, které jsou zodpovědny za jejich produkci. Cílem této studie bylo porovnání chování svrchních a spodních pivovarských kvasinek za různých podmínek kvašení (mladina na ječné a pšeničné pivo, různé teploty).

  • Czech name

    Vliv genové exprese kvasinek na senzorický profil piva

  • Czech description

    V příspěvku budou prezentovány výsledky studie vlivu exprese vybraných genů (ATF1, ATF2, LgATF1, BAT1, BAT2, BAP2, ADH1, PAD1) na senzorický profil piva. Těkavé estery tvoří významnou skupinu aromatických látek v pivu a i při velmi malých změnách koncentrací a poměrů mohou dramaticky ovlivnit chuť a vůni piva. Aromaticky aktivní estery jsou produkovány kvasinkami během fermentace a je známo několik genů, které jsou zodpovědny za jejich produkci. Cílem této studie bylo porovnání chování svrchních a spodních pivovarských kvasinek za různých podmínek kvašení (mladina na ječné a pšeničné pivo, různé teploty).

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů