Special exercises in laboratory practices from analytical chemistry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14410%2F12%3A00062323" target="_blank" >RIV/00216224:14410/12:00062323 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Speciální úlohy v laboratorním cvičení z analytické chemie
Original language description
Byly zkoumány obsahy vybraných chemických látek (potravinářská barviva, chinin, chloridy, titrovatelné kyseliny, vinná kyselina, octová kyselina, askorbová kyselina atd.) v potravinách a léčivech: nápoje (sirupy, minerální vody, tonic, fruko, mléko, ocet, víno), cukrovinky, čokoláda, med, mouka, tuky, oleje, máslo, špenát, réva vinná, vitaminy, léky atd. Byly použity metody analýzy ekonomických ukazatelů (dostupnost vzorků, cena chemikálií a přístrojového vybavení) a experimentální časové náročnosti a metody chemického výzkumu chemometrickými metodami (optimalizace podmínek stanovení, časové závislosti). Výstupem bylo vytvoření řady experimentálních postupů a metod stanovení výše uvedených komponent, využívajících klasické chemické (odměrná analýza) iinstrumentální analytické (optické, elektrochemické) metody.
Czech name
Speciální úlohy v laboratorním cvičení z analytické chemie
Czech description
Byly zkoumány obsahy vybraných chemických látek (potravinářská barviva, chinin, chloridy, titrovatelné kyseliny, vinná kyselina, octová kyselina, askorbová kyselina atd.) v potravinách a léčivech: nápoje (sirupy, minerální vody, tonic, fruko, mléko, ocet, víno), cukrovinky, čokoláda, med, mouka, tuky, oleje, máslo, špenát, réva vinná, vitaminy, léky atd. Byly použity metody analýzy ekonomických ukazatelů (dostupnost vzorků, cena chemikálií a přístrojového vybavení) a experimentální časové náročnosti a metody chemického výzkumu chemometrickými metodami (optimalizace podmínek stanovení, časové závislosti). Výstupem bylo vytvoření řady experimentálních postupů a metod stanovení výše uvedených komponent, využívajících klasické chemické (odměrná analýza) iinstrumentální analytické (optické, elektrochemické) metody.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuálne trendy vo vyučovaní prírodných vied
ISBN
9788080825416
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
108-113
Publisher name
Trnavská univerzita
Place of publication
Trnava
Event location
Trnava
Event date
Jan 1, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—