The reform of the World Bank operations
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14560%2F11%3A00052629" target="_blank" >RIV/00216224:14560/11:00052629 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Reforma činnosti Světové banky
Original language description
Příspěvek zaměřuje svou pozornost na současnou činnost Světové banky a na její kritiku. Cílem příspěvku je poukázat na zdroje nefektivnosti v činnosti Světové banky a navrhnout možná reformní opatření. Navrhujeme, aby reformy byly implementovány zejménav oblasti pomoci nízkopříjmovým zemím, podmínek poskytování úvěrů, hodnocení výsledků úvěrové činnosti, administrativy a organizační struktury a v systému členských kvót.
Czech name
Reforma činnosti Světové banky
Czech description
Příspěvek zaměřuje svou pozornost na současnou činnost Světové banky a na její kritiku. Cílem příspěvku je poukázat na zdroje nefektivnosti v činnosti Světové banky a navrhnout možná reformní opatření. Navrhujeme, aby reformy byly implementovány zejménav oblasti pomoci nízkopříjmovým zemím, podmínek poskytování úvěrů, hodnocení výsledků úvěrové činnosti, administrativy a organizační struktury a v systému členských kvót.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Nová ekonomika - The New Economy
ISSN
1336-1732
e-ISSN
—
Volume of the periodical
roč. 4.
Issue of the periodical within the volume
—
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
11
Pages from-to
17-27
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—