Toxingenic fungi in foodstuff and food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F03%3A00001164" target="_blank" >RIV/00216275:25310/03:00001164 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Toxinogenní plísně v potravinách a krmivech
Original language description
Byla sledována možnost využití metody PCR k urychlení a zpřesnění důkazu aflatoxinogenních plísní izolovaných z krmiv. Metoda PCR aplikovaná na dva geny kódující biosyntézu aflatoxinu B1 (apa-2 a ver-1) byla optimalizována na sbírkových kulturách (A. flavus CCM F-108 a A. parasiticus CCM F-550). Specificita optimalizované PCR metody byla ověřena na sbírkových kulturách různých druhů plísní. Bylo vyšetřeno 50 vzorků krmiv, z toho jich bylo 18 pozitivních na přítomnost aflatoxinogenních hub na půdě AFPA.Vyizolované kmeny aspergilů byly vyšetřeny metodou PCR. Obdržené výsledky se téměř vždy shodovaly s výsledky získanými na půdě AFPA.
Czech name
Toxinogenní plísně v potravinách a krmivech
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Monitorování cizorodých látek v životním prostředí V.
ISBN
80-7194-617-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
257-266
Publisher name
Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
Event location
Podivice
Event date
Apr 16, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—