All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of dietary habits on occurance of acute myocardial infarction

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F04%3A00001522" target="_blank" >RIV/00216275:25310/04:00001522 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv stravovacích zvyklostí na výskyt infarktu myokardu

  • Original language description

    Cílem naší studie bylo porovnat zastoupení jednotlivých rizikových faktorů ischemické choroby srdeční (ICHS) a s nimi souvisejících stravovacích zvyklostí u souboru nemocných s infarktem myokardu a u kontrolní skupiny osob bez kardiovaskulárního onemocnění. Do studie bylo zařazeno 50 nemocných v akutní fázi infarktu myokardu a 50 kontrolních zdravých jedinců. Koncentrace &#61537;-tokoferolu a &#61538;-karotenu byla měřena pomocí HPLC, koncentrace vitamínu C spektrofotometricky. Stravovací zvyklosti bylyzjištěny pomocí výživového dotazníku. Statistické hodnocení bylo provedeno nepárovým t-testem.Při porovnání klasických rizikových faktorů ICHS u skupiny nemocných a kontrolních osob se jako statisticky významný rizikový faktor projevil vyšší atherogenníindex, kouření cigaret a nižší hladiny antioxidačních vitamínů. Rozdílnost stravovacích zvyklostí nemocných a kontrolních osob byla potvrzena vyhodnocením výživových dotazníků. V souboru nemocných s infarktem myokardu se projevila nízká

  • Czech name

    Vliv stravovacích zvyklostí na výskyt infarktu myokardu

  • Czech description

    Cílem naší studie bylo porovnat zastoupení jednotlivých rizikových faktorů ischemické choroby srdeční (ICHS) a s nimi souvisejících stravovacích zvyklostí u souboru nemocných s infarktem myokardu a u kontrolní skupiny osob bez kardiovaskulárního onemocnění. Do studie bylo zařazeno 50 nemocných v akutní fázi infarktu myokardu a 50 kontrolních zdravých jedinců. Koncentrace &#61537;-tokoferolu a &#61538;-karotenu byla měřena pomocí HPLC, koncentrace vitamínu C spektrofotometricky. Stravovací zvyklosti bylyzjištěny pomocí výživového dotazníku. Statistické hodnocení bylo provedeno nepárovým t-testem.Při porovnání klasických rizikových faktorů ICHS u skupiny nemocných a kontrolních osob se jako statisticky významný rizikový faktor projevil vyšší atherogenníindex, kouření cigaret a nižší hladiny antioxidačních vitamínů. Rozdílnost stravovacích zvyklostí nemocných a kontrolních osob byla potvrzena vyhodnocením výživových dotazníků. V souboru nemocných s infarktem myokardu se projevila nízká

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    ED - Physiology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA203%2F02%2F0023" target="_blank" >GA203/02/0023: Development of new procedures for highly reliable analytical control of technologies,materials,food &environment & for med. diagnostic using modern instrumentat</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VI

  • ISBN

    80-7194-722-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    161-170

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Podivice

  • Event date

    Apr 7, 2004

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article