All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils and their variations during the storage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F08%3A00007875" target="_blank" >RIV/00216275:25310/08:00007875 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils and their variations during the storage

  • Original language description

    The manipulation of soil microbial communities using soil and crop management practices is a basic strategy in the development of stable agricultural systems. Such systems are based, in part, on the efficient management of soil microorganisms to improvesoil quality. Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils that differed in fertilization practice, method and intensity of tillage, and crop rotation were investigated. Agricultural soils showed significant differences in some of physical-chemical properties (phosphorus content, available Ca) between the two cropping systems tested. Microbial counts as well as enzyme activities of the site with crop rotation were higher than in the soil under many years of continuous banana cultivation. The decrease in microbial activity of tested soils after the storage for 30 and 60 days at room temperature indicates that selected temperature is not suitable for storage, even for the short periods.

  • Czech name

    Mikrobiální počty a enzymatické aktivity v zemědělských půdách a jejich změny během skladování

  • Czech description

    Manipulace s půdními mikroorganismy s využitím půdních a zemědělských postupů je hlavní strategií při rozvoji stabilního zěmědělského systému. Studie byla zaměřena sledování rozdílů v mikrobiálních počtech a enzymatických aktivitách u různě obhospodařovaných zemědělských půd. U půdy s rotací plodin byly zjištěny vyšší mikrobiální počty i enzymatické aktivity než u půdy, na které byly dlouhodobě pěstovány banánovníky. Pokles mikrobiální aktivity testovaných půd po uskladnění na dobu 30 a 60 dnů při pokojové teplotě naznačuje, že se nejedná o teplotu vhodnou pro skladování, byť jen po krátkou dobu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A

  • ISSN

    1211-5541

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    14

  • Issue of the periodical within the volume

    N

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database