Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils and their variations during the storage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F08%3A00007875" target="_blank" >RIV/00216275:25310/08:00007875 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils and their variations during the storage
Original language description
The manipulation of soil microbial communities using soil and crop management practices is a basic strategy in the development of stable agricultural systems. Such systems are based, in part, on the efficient management of soil microorganisms to improvesoil quality. Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils that differed in fertilization practice, method and intensity of tillage, and crop rotation were investigated. Agricultural soils showed significant differences in some of physical-chemical properties (phosphorus content, available Ca) between the two cropping systems tested. Microbial counts as well as enzyme activities of the site with crop rotation were higher than in the soil under many years of continuous banana cultivation. The decrease in microbial activity of tested soils after the storage for 30 and 60 days at room temperature indicates that selected temperature is not suitable for storage, even for the short periods.
Czech name
Mikrobiální počty a enzymatické aktivity v zemědělských půdách a jejich změny během skladování
Czech description
Manipulace s půdními mikroorganismy s využitím půdních a zemědělských postupů je hlavní strategií při rozvoji stabilního zěmědělského systému. Studie byla zaměřena sledování rozdílů v mikrobiálních počtech a enzymatických aktivitách u různě obhospodařovaných zemědělských půd. U půdy s rotací plodin byly zjištěny vyšší mikrobiální počty i enzymatické aktivity než u půdy, na které byly dlouhodobě pěstovány banánovníky. Pokles mikrobiální aktivity testovaných půd po uskladnění na dobu 30 a 60 dnů při pokojové teplotě naznačuje, že se nejedná o teplotu vhodnou pro skladování, byť jen po krátkou dobu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A
ISSN
1211-5541
e-ISSN
—
Volume of the periodical
14
Issue of the periodical within the volume
N
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—