Analysis of Synthetic Food Dyes by Means of QuEChERS Method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F13%3A39897299" target="_blank" >RIV/00216275:25310/13:39897299 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Analýza syntetických potravinářských barviv s využitím metody QuEChERS
Original language description
Cílem této práce byla aplikace metody QuEChERS na extrakci syntetických potravinářských barviv. Podmínky extrakce byly optimalizovány z hlediska vhodného extrakčního rozpouštědla, jeho množství, úpravy pH a přídavku solí. Jako nejvhodnější byl vyhodnocensystém 5 ml vzorku, 2 ml propan-1-olu jako extrakčního rozpouštědla s přídavkem 0,6 g NaCl, 2,4 g MgSO4 a 0,75 ml 35% HCl. Optimalizované podmínky extrakce byly statisticky vyhodnoceny na základě analýzy extraktů kapalinovou chromatografií s detekcí veviditelné oblasti světla.
Czech name
Analýza syntetických potravinářských barviv s využitím metody QuEChERS
Czech description
Cílem této práce byla aplikace metody QuEChERS na extrakci syntetických potravinářských barviv. Podmínky extrakce byly optimalizovány z hlediska vhodného extrakčního rozpouštědla, jeho množství, úpravy pH a přídavku solí. Jako nejvhodnější byl vyhodnocensystém 5 ml vzorku, 2 ml propan-1-olu jako extrakčního rozpouštědla s přídavkem 0,6 g NaCl, 2,4 g MgSO4 a 0,75 ml 35% HCl. Optimalizované podmínky extrakce byly statisticky vyhodnoceny na základě analýzy extraktů kapalinovou chromatografií s detekcí veviditelné oblasti světla.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XV., sborník příspěvků ze semináře
ISBN
978-80-7395-683-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
21-28
Publisher name
Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
Event location
Ovčárna pod Pradědem
Event date
Apr 10, 2013
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—