Aromaprofile Analysis of Barley and Wheat Malt Samples
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898137" target="_blank" >RIV/00216275:25310/14:39898137 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Analýza aromaprofilu u vzorků ječného a pšeničného sladu
Original language description
Hlavním cílem této práce je prozkoumat použitelnost této metody pro analýzu těkavých látek ve vzorcích ječného a pšeničného sladu. Optimalizace stanovení těkavých látek ve vzorcích sladu metodou HS-SPME s následnou GC separací a MS detekcí ukázala, jak značný vliv mají podmínky extrakce a splitovací poměr na separaci a detekci analytů. Vyšší teploty při extrakci napomáhají k uvolnění těkavých látek. Při optimalizaci se ukázalo, že vyšší teplota zlepšuje odezvu v případě déle zadržovaných látek, zatímcoteplota nižší zase v případě látek dříve eluovaných z kolony.
Czech name
Analýza aromaprofilu u vzorků ječného a pšeničného sladu
Czech description
Hlavním cílem této práce je prozkoumat použitelnost této metody pro analýzu těkavých látek ve vzorcích ječného a pšeničného sladu. Optimalizace stanovení těkavých látek ve vzorcích sladu metodou HS-SPME s následnou GC separací a MS detekcí ukázala, jak značný vliv mají podmínky extrakce a splitovací poměr na separaci a detekci analytů. Vyšší teploty při extrakci napomáhají k uvolnění těkavých látek. Při optimalizaci se ukázalo, že vyšší teplota zlepšuje odezvu v případě déle zadržovaných látek, zatímcoteplota nižší zase v případě látek dříve eluovaných z kolony.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
108
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
"s207"-"s210"
UT code for WoS article
000350417000002
EID of the result in the Scopus database
—