All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Optimization of fast HPLC/MS separation of catechins in green tea

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F15%3A39900439" target="_blank" >RIV/00216275:25310/15:39900439 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Optimalizace rychlé HPLC/MS separace katechinů v zeleném čaji

  • Original language description

    Tato práce je zaměřena na studium degradace katechinů a ostatních fenolických látek s antioxidačními vlastnostmi v infuzích ze zeleného čaje pomocí spojení HPLC/MS. Pro studium degradace je nutná velmi rychlá chromatografická separace, proto cílem této práce byla optimalizace rychlé gradientové eluce pro separaci vybraných fenolických látek. Výsledná separace všech studovaných látek byla uskutečněna do 2,5 minut. Degradace byla studována v závislosti na čase stání infuze ze zeleného čaje a na teplotě zalévací vody. Spolu s chromatografickou separací byla sledována změna antioxidačních vlastností infuzí s využitím spektrofotometrických technik.

  • Czech name

    Optimalizace rychlé HPLC/MS separace katechinů v zeleném čaji

  • Czech description

    Tato práce je zaměřena na studium degradace katechinů a ostatních fenolických látek s antioxidačními vlastnostmi v infuzích ze zeleného čaje pomocí spojení HPLC/MS. Pro studium degradace je nutná velmi rychlá chromatografická separace, proto cílem této práce byla optimalizace rychlé gradientové eluce pro separaci vybraných fenolických látek. Výsledná separace všech studovaných látek byla uskutečněna do 2,5 minut. Degradace byla studována v závislosti na čase stání infuze ze zeleného čaje a na teplotě zalévací vody. Spolu s chromatografickou separací byla sledována změna antioxidačních vlastností infuzí s využitím spektrofotometrických technik.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XVII: sborník příspěvků ze semináře

  • ISBN

    978-80-7395-926-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    12

  • Pages from-to

    99-109

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Ovčárna pod Pradědem

  • Event date

    Apr 8, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article