All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutrition of Processed Cheese

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F15%3A39900628" target="_blank" >RIV/00216275:25310/15:39900628 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nutriční hodnocení tavených sýrů

  • Original language description

    Tavené sýry jsou oblíbenou, běžně dostupnou a v hojné míře konzumovanou potravinou. Dodávají tělu energii, bílkoviny, jsou zdrojem minerálních látek a vitamínů. V této práci bylo snahou přiblížení technologických procesů výroby tavených sýrů běžnému spotřebiteli a zhodnocení jejich nutričních hodnot pro vybrané složky tavených sýrů. V experimentální části byl stanovován obsah sušiny, bílkovin, tuku, fosforu, vápníku a sodíku v 8 vzorcích tavených sýrů. Z nutričního hlediska by měly být tavené sýry konzumovány v omezené míře, hlavně kvůli vysokému obsahu sodíku a tuku.

  • Czech name

    Nutriční hodnocení tavených sýrů

  • Czech description

    Tavené sýry jsou oblíbenou, běžně dostupnou a v hojné míře konzumovanou potravinou. Dodávají tělu energii, bílkoviny, jsou zdrojem minerálních látek a vitamínů. V této práci bylo snahou přiblížení technologických procesů výroby tavených sýrů běžnému spotřebiteli a zhodnocení jejich nutričních hodnot pro vybrané složky tavených sýrů. V experimentální části byl stanovován obsah sušiny, bílkovin, tuku, fosforu, vápníku a sodíku v 8 vzorcích tavených sýrů. Z nutričního hlediska by měly být tavené sýry konzumovány v omezené míře, hlavně kvůli vysokému obsahu sodíku a tuku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XVII: sborník příspěvků ze semináře

  • ISBN

    978-80-7395-926-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    159-167

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Ovčárna pod Pradědem

  • Event date

    Apr 8, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article