Nutrition of Processed Cheese
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F15%3A39900628" target="_blank" >RIV/00216275:25310/15:39900628 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční hodnocení tavených sýrů
Original language description
Tavené sýry jsou oblíbenou, běžně dostupnou a v hojné míře konzumovanou potravinou. Dodávají tělu energii, bílkoviny, jsou zdrojem minerálních látek a vitamínů. V této práci bylo snahou přiblížení technologických procesů výroby tavených sýrů běžnému spotřebiteli a zhodnocení jejich nutričních hodnot pro vybrané složky tavených sýrů. V experimentální části byl stanovován obsah sušiny, bílkovin, tuku, fosforu, vápníku a sodíku v 8 vzorcích tavených sýrů. Z nutričního hlediska by měly být tavené sýry konzumovány v omezené míře, hlavně kvůli vysokému obsahu sodíku a tuku.
Czech name
Nutriční hodnocení tavených sýrů
Czech description
Tavené sýry jsou oblíbenou, běžně dostupnou a v hojné míře konzumovanou potravinou. Dodávají tělu energii, bílkoviny, jsou zdrojem minerálních látek a vitamínů. V této práci bylo snahou přiblížení technologických procesů výroby tavených sýrů běžnému spotřebiteli a zhodnocení jejich nutričních hodnot pro vybrané složky tavených sýrů. V experimentální části byl stanovován obsah sušiny, bílkovin, tuku, fosforu, vápníku a sodíku v 8 vzorcích tavených sýrů. Z nutričního hlediska by měly být tavené sýry konzumovány v omezené míře, hlavně kvůli vysokému obsahu sodíku a tuku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XVII: sborník příspěvků ze semináře
ISBN
978-80-7395-926-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
159-167
Publisher name
Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
Event location
Ovčárna pod Pradědem
Event date
Apr 8, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—