Utilisation of headspace sorptive extraction for analysis of volatile sulphur compounds in garlic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F16%3A39901556" target="_blank" >RIV/00216275:25310/16:39901556 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku
Original language description
Tato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla.
Czech name
Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku
Czech description
Tato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 : sborník příspěvků
ISBN
978-80-7560-004-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
197-202
Publisher name
Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
Event location
Pardubice
Event date
Jun 14, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—