All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Vegan Diet: Positive and Negative Aspects

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F18%3A39912391" target="_blank" >RIV/00216275:25310/18:39912391 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00216275:25520/18:39912391

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Veganská strava: pozitivní a negativní aspekty

  • Original language description

    Veganská strava má nízký obsah energie, nasycených mastných kyselin, ale je bohatá na polynenasycené mastné kyseliny, vlákninu a vitamíny. U veganů byl zaznamenán nízký příjem vápníku a vitamínu B12. Nízká hustota kostní hmoty u veganů však není klinicky významná. Vitamín B12 je nutné doplňovat pomocí farmakologických preparátů. Pro konzumaci veganské stravy svědčí snížené riziko vzniku srdečně cévních onemocnění a diabetu 2. typu. Při úpravě veganské stravy je z hygienického hlediska potřeba tepelné úpravy. Byla dokázána zvýšená expozice pesticidům a dusičnanům.

  • Czech name

    Veganská strava: pozitivní a negativní aspekty

  • Czech description

    Veganská strava má nízký obsah energie, nasycených mastných kyselin, ale je bohatá na polynenasycené mastné kyseliny, vlákninu a vitamíny. U veganů byl zaznamenán nízký příjem vápníku a vitamínu B12. Nízká hustota kostní hmoty u veganů však není klinicky významná. Vitamín B12 je nutné doplňovat pomocí farmakologických preparátů. Pro konzumaci veganské stravy svědčí snížené riziko vzniku srdečně cévních onemocnění a diabetu 2. typu. Při úpravě veganské stravy je z hygienického hlediska potřeba tepelné úpravy. Byla dokázána zvýšená expozice pesticidům a dusičnanům.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu : sborník příspevků z jedenácté mezinárodní vědecké konference

  • ISBN

    978-80-87300-96-1

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    106-110

  • Publisher name

    Vysoká škola obchodní a hotelová

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Apr 4, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article