Vegan Diet: Positive and Negative Aspects
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F18%3A39912391" target="_blank" >RIV/00216275:25310/18:39912391 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00216275:25520/18:39912391
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Veganská strava: pozitivní a negativní aspekty
Original language description
Veganská strava má nízký obsah energie, nasycených mastných kyselin, ale je bohatá na polynenasycené mastné kyseliny, vlákninu a vitamíny. U veganů byl zaznamenán nízký příjem vápníku a vitamínu B12. Nízká hustota kostní hmoty u veganů však není klinicky významná. Vitamín B12 je nutné doplňovat pomocí farmakologických preparátů. Pro konzumaci veganské stravy svědčí snížené riziko vzniku srdečně cévních onemocnění a diabetu 2. typu. Při úpravě veganské stravy je z hygienického hlediska potřeba tepelné úpravy. Byla dokázána zvýšená expozice pesticidům a dusičnanům.
Czech name
Veganská strava: pozitivní a negativní aspekty
Czech description
Veganská strava má nízký obsah energie, nasycených mastných kyselin, ale je bohatá na polynenasycené mastné kyseliny, vlákninu a vitamíny. U veganů byl zaznamenán nízký příjem vápníku a vitamínu B12. Nízká hustota kostní hmoty u veganů však není klinicky významná. Vitamín B12 je nutné doplňovat pomocí farmakologických preparátů. Pro konzumaci veganské stravy svědčí snížené riziko vzniku srdečně cévních onemocnění a diabetu 2. typu. Při úpravě veganské stravy je z hygienického hlediska potřeba tepelné úpravy. Byla dokázána zvýšená expozice pesticidům a dusičnanům.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu : sborník příspevků z jedenácté mezinárodní vědecké konference
ISBN
978-80-87300-96-1
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
5
Pages from-to
106-110
Publisher name
Vysoká škola obchodní a hotelová
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Apr 4, 2018
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—