Diet Supporting Wound Healing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25520%2F12%3A39895186" target="_blank" >RIV/00216275:25520/12:39895186 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dieta na podporu hojení ran
Original language description
S rozvojem nových moderních převazových materiálů se věnuje stále větší pozornost léčbě ran. Je to oblast, která stojí mnoho utrpení i peněz. Převazy podporující vlhké hojení vnesly do problematiky nový pohled na hojení. Jedno však zůstává stejné - nutnost řádné výživy obsahující dostatek bílkovin, energie i mikronutrientů nezbytných pro hojení. U podvyživeného člověka se rána hojí obtížně, podvyživený člověk se snadněji proleží. Kniha podává základní informace o různých druzích ran a jejich hojení (obtížně se hojící rána, bércové vředy, proleženiny, diabetická noha apod.), o potřebných substrátech v jednotlivých fázích hojení, o specifikách hojení ran u podvyživených, u obézních nebo u seniorů. Stručně jsou zmíněny principy vlhkého hojení a základní typy převazových materiálů. Je popsáno rozdělení bílkovin a jejich zdroje ve stravě i umělé výživě, obdobně jsou zpracovány mikronutrienty. V kapitole Otázky a odpovědi jsou zpracovány nejčastější dotazy ohledně výživy s ohledem na podporu
Czech name
Dieta na podporu hojení ran
Czech description
S rozvojem nových moderních převazových materiálů se věnuje stále větší pozornost léčbě ran. Je to oblast, která stojí mnoho utrpení i peněz. Převazy podporující vlhké hojení vnesly do problematiky nový pohled na hojení. Jedno však zůstává stejné - nutnost řádné výživy obsahující dostatek bílkovin, energie i mikronutrientů nezbytných pro hojení. U podvyživeného člověka se rána hojí obtížně, podvyživený člověk se snadněji proleží. Kniha podává základní informace o různých druzích ran a jejich hojení (obtížně se hojící rána, bércové vředy, proleženiny, diabetická noha apod.), o potřebných substrátech v jednotlivých fázích hojení, o specifikách hojení ran u podvyživených, u obézních nebo u seniorů. Stručně jsou zmíněny principy vlhkého hojení a základní typy převazových materiálů. Je popsáno rozdělení bílkovin a jejich zdroje ve stravě i umělé výživě, obdobně jsou zpracovány mikronutrienty. V kapitole Otázky a odpovědi jsou zpracovány nejčastější dotazy ohledně výživy s ohledem na podporu
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-87250-21-1
Number of pages
190
Publisher name
Forsapi
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—