Optimalization of alpha gypsum hydration process
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26110%2F04%3APU45092" target="_blank" >RIV/00216305:26110/04:PU45092 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace hydratačního režimu sádrovce v roztoku soli
Original language description
Vývoj v oblasti přípravy -sádry způsobem dehydratace v roztoku soli naráží na stěžejní problém téměř úplné absence literárních podkladů jak v úrovni technologické tak i teoretické. Při jeho řešení je proto nutné opírat se, kromě několika základních prací ?, o původní výzkum nejvhodnějšího technologického postupu, který se samozřejmě neobejde bez základního výzkumu teoretických podkladů výroby. Jak ukázaly již úvodní práce, je jednou z nejdůležitějších otázek teoretické oblasti urrčení optimální doby dehydratace. Experimentálně bylo totiž prokázáno, že lze připravit téměř morfologicky dokonalý produkt, ovšem v technologicky neúnosném čase, a naopak lze uskutečnit dehydrataci i ve velmi krátkém čase, ovšem většinou na úkor kvalitypřipravené sádry. Optimalizace dehydratačního režimu přípravy je proto náplní předkládaného referátu.
Czech name
Optimalizace hydratačního režimu sádrovce v roztoku soli
Czech description
Vývoj v oblasti přípravy -sádry způsobem dehydratace v roztoku soli naráží na stěžejní problém téměř úplné absence literárních podkladů jak v úrovni technologické tak i teoretické. Při jeho řešení je proto nutné opírat se, kromě několika základních prací ?, o původní výzkum nejvhodnějšího technologického postupu, který se samozřejmě neobejde bez základního výzkumu teoretických podkladů výroby. Jak ukázaly již úvodní práce, je jednou z nejdůležitějších otázek teoretické oblasti urrčení optimální doby dehydratace. Experimentálně bylo totiž prokázáno, že lze připravit téměř morfologicky dokonalý produkt, ovšem v technologicky neúnosném čase, a naopak lze uskutečnit dehydrataci i ve velmi krátkém čase, ovšem většinou na úkor kvalitypřipravené sádry. Optimalizace dehydratačního režimu přípravy je proto náplní předkládaného referátu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
JN - Civil engineering
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XI. SILICHEM 2004
ISBN
80-86607-10-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
87-96
Publisher name
Kongresové centrum Brno a.s.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 12, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—