Histologické vyšetření mechanicky získaného drůbežího masa
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26210%2F06%3APU66746" target="_blank" >RIV/00216305:26210/06:PU66746 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62157124:16270/06:00000789
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Histologické vyšetření mechanicky získaného drůbežího masa
Original language description
Kvalita potravinových surovin je vyjádřena nejčastěji chemickým složením, ale zejména v případě surovin živočišného původu je chemická charakteristika nedostatečná pro posouzení všech aspektů kvality. Hodnocení struktury a stupně poškození jednotlivých tkání ve výrobních surovinách je jednoznačně možné pouze histologickým vyšetřením. Takto zjištěné výsledky jsou obvykle v souladu s chemickým vyšetření. Při spojení mikroskopu s počítačem je možné získat i jiné než kvalitativní hodnocení. Naše výsledky však ukazují, že je třeba tyto postupy ještě ověřovat a standardizovat.
Czech name
Histologické vyšetření mechanicky získaného drůbežího masa
Czech description
Kvalita potravinových surovin je vyjádřena nejčastěji chemickým složením, ale zejména v případě surovin živočišného původu je chemická charakteristika nedostatečná pro posouzení všech aspektů kvality. Hodnocení struktury a stupně poškození jednotlivých tkání ve výrobních surovinách je jednoznačně možné pouze histologickým vyšetřením. Takto zjištěné výsledky jsou obvykle v souladu s chemickým vyšetření. Při spojení mikroskopu s počítačem je možné získat i jiné než kvalitativní hodnocení. Naše výsledky však ukazují, že je třeba tyto postupy ještě ověřovat a standardizovat.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena Alimentorum XXVII
ISBN
80-7148-055-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
263-266
Publisher name
Neuveden
Place of publication
Neuveden
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 18, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—