All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The use of modern analytical techniques for characterization chokeberries and saskatoon berries

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU111762" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU111762 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití moderních analytických technik pro charakterizaci plodů aronie a muchovníku

  • Original language description

    Tato práce je pilotní studií zaměřenou na charakterizaci plodů aronie a muchovníků pomocí spektroskopických technik s důrazem na vliv rozpouštědla na vybrané parametry. Pomocí UV-VIS-NIR spektrometrie a EPR byly charakterizovány extrakty dvou odrůd Aronia melanocarpa a čtyř odrůd Amelanchier alnifolia, které byly sbírány v průběhu dvou let (2012, 2013). Byly sledovány následující parametry: celkový obsah polyfenolických látek, celkový obsah anthokyanů, barevné charakteristiky, schopnost vzorku redukovatželezo a radikál-zhášecí aktivita s využitím syntetických radikálů DPPH a ABTS+.

  • Czech name

    Využití moderních analytických technik pro charakterizaci plodů aronie a muchovníku

  • Czech description

    Tato práce je pilotní studií zaměřenou na charakterizaci plodů aronie a muchovníků pomocí spektroskopických technik s důrazem na vliv rozpouštědla na vybrané parametry. Pomocí UV-VIS-NIR spektrometrie a EPR byly charakterizovány extrakty dvou odrůd Aronia melanocarpa a čtyř odrůd Amelanchier alnifolia, které byly sbírány v průběhu dvou let (2012, 2013). Byly sledovány následující parametry: celkový obsah polyfenolických látek, celkový obsah anthokyanů, barevné charakteristiky, schopnost vzorku redukovatželezo a radikál-zhášecí aktivita s využitím syntetických radikálů DPPH a ABTS+.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aplikované prírodné vedy

  • ISBN

    978-80-8105-565-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    79-84

  • Publisher name

    Neuveden

  • Place of publication

    Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnavě

  • Event location

    Trnava

  • Event date

    Apr 30, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article