A spinning solution for producing a nanofibrous layer and the food packaging containing the nanofibrous layer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F01780263%3A_____%2F20%3AN0000001" target="_blank" >RIV/01780263:_____/20:N0000001 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/20:43921216
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/webapp/resdb.print_detail.det?pspis=PUV/36932&plang=CS" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/resdb.print_detail.det?pspis=PUV/36932&plang=CS</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy a potravinářské obaly tuto nanovlákennou vrstvu obsahující
Original language description
Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy podle technického řešení obsahuje roztok z modifikovaného chitosanu a alespoň jednu antimikrobiální látku přírodního původu určenou pro potravinářské použití, přičemž hmotnostní poměr mezi roztokem z modifikovaného chitosanu a antimikrobiální látkou je 10:0,5 až 1,5. Antimikrobiální látkou může být konkrétně česnek, chmel, rozmarýn nebo kyselina isoaskorbová. Nanovlákenná vrstva podle technického řešení je použitelná pro vláknité nebo celulózové potravinářské obalové materiály např. masného tepelně opracovaného výrobku, například uzenin, a to nanesením na jeho vnitřní/rubovou stranu, tedy stranu přivrácenou k balenému výrobku.
Czech name
Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy a potravinářské obaly tuto nanovlákennou vrstvu obsahující
Czech description
Zvlákňovací roztok pro výrobu nanovlákenné vrstvy podle technického řešení obsahuje roztok z modifikovaného chitosanu a alespoň jednu antimikrobiální látku přírodního původu určenou pro potravinářské použití, přičemž hmotnostní poměr mezi roztokem z modifikovaného chitosanu a antimikrobiální látkou je 10:0,5 až 1,5. Antimikrobiální látkou může být konkrétně česnek, chmel, rozmarýn nebo kyselina isoaskorbová. Nanovlákenná vrstva podle technického řešení je použitelná pro vláknité nebo celulózové potravinářské obalové materiály např. masného tepelně opracovaného výrobku, například uzenin, a to nanesením na jeho vnitřní/rubovou stranu, tedy stranu přivrácenou k balenému výrobku.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
21001 - Nano-materials (production and properties)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG16_084%2F0009936" target="_blank" >EG16_084/0009936: Nanofiber applications in food packaging</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Patent/design ID
33798
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Nano Medical s.r.o., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem