The assessement of antioxidant properties of hops and hop products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F06%3A02%3A_3826" target="_blank" >RIV/14864347:_____/06:02:_3826 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The assessement of antioxidant properties of hops and hop products
Original language description
For evaluation of antioxidative properties of hop and hops product it was examined some advancements of preparation patterns and methods of determination.
Czech name
Hodnocení antioxidacní aktivity chmele a chmelových výrobku
Czech description
Pro hodnocení antioxidacních vlastností chmele a chmelových výrobku bylo zkoušeno nekolik postupu prípravy vzorku a metod stanovení. K extrakci antioxidantu byly použity horká voda nebo methanol. Antioxidacní aktivita byla stanovena postupy vycházejícímiz metod publikova-ných Chaponem (fotometrické stanovení pomocí dipyridil - železitého komplexu), Kanedou (stanovení pomocí volného radikálu DPPH) a Ushidou (stanovení hodnoty EPR-T150). Postup dle Ushidy je prakticky nepoužitelný pro nepatrné diferenceredukcních aktivit jednotlivých vzorku. Postup dle Chapona je v principu použitelný, ale méne citlivý v porovnání s metodou dle Kanedy (DPPH). Stanovení s DPPH bylo provedeno fotometrickou i EPR detekcí, výsledky obou zpusobu detekce dobre korelovaly. Bylozjišteno, že redukcní aktivita methanolových vý-luhu je vyšší než redukcní aktivita výluhu horkovodních. Duvodem je odlišné spektrum extraho-vaných látek. Pro další studium antioxidacních vlastností ruzných chmelu a chmelových výrobku by
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44061" target="_blank" >1B44061: Application of modern methods of antioxidant activity determination to assessement of hop quality and sensorial stability of beer.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný Prumysl,
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
52
Issue of the periodical within the volume
7
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
214-218
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—