Cryoconservation of tissue cultures
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F07%3A8P004800" target="_blank" >RIV/14864347:_____/07:8P004800 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Cryoconservation of tissue cultures
Original language description
This work subscribes methods od cryokonservation of hop tissuses in liquid nitrogen. As most effective was the cold pretreatment in 4°C, than treatment by 0,7 M sucrose as cryoprotectant and following desiccation of tips and ultrarapid freezing by liquidnitrogene. Recovery of hop plant was 35 %.
Czech name
Kryokonservace explantátových kultur
Czech description
Je popsána metoda kryokonzervace vrcholů chmele v kapalném dusíku. Jako nejefektivnější bylo chladové kultivace při 4°C, následné ošetření 0,7 M sacharózou jako kryoprotektantem a potom izolace vrcholů a jejich ultra rychlé zamražení v kapalném dusíku. Přežití se pohybovalo okolo 35 %.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3039" target="_blank" >QF3039: Establishing of cryobank of vegetative shoot tips of potato and hop.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceeding of the Scientific Commission of IHGC Tettnang, Germany, 24 -28, June, 2007
ISBN
—
ISSN
1814-2192
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
34
Publisher name
International Hop Growers´Convention
Place of publication
Německo
Event location
Tettnang, SRN
Event date
Jan 1, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—