Cultivation of Vital hop variety
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F13%3A%230000497" target="_blank" >RIV/14864347:_____/13:#0000497 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://invenio.nusl.cz/record/172806" target="_blank" >https://invenio.nusl.cz/record/172806</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pěstování odrůdy Vital
Original language description
Předložená metodika shrnuje zásady pěstování odrůdy Vital ve dvou progresivních pěstitelských systémech, v systému integrované produkce a v ekologickém zemědělství. Pěstitelský proces je veden snahou o prevenci a potlačení výskytu škodlivých organismů podporou užitečné entomofauny pomocí výsevu vhodných plodin v okolí či na okraji chmelnic. Navrhovaná opatření směřují ke zvýšení půdní úrodnosti,schopnosti půdy vytvořit optimální prostředí pro kořenovou soustavu rostlin chmele a během celé jejich vegetační doby jim zajistit dostatečné množství živin, vzduchu a vody pro jejich růst a vývoj, směřující k maximální produkci chmelových hlávek. Při vyhnojování chmelnic se preferují organická hnojiva, jako jsou komposty, statková hnojiva aj. Velká pozornost jevěnována možnostem uplatnění zeleného hnojení a trvalého zatravnění, které je aktuální zejména na svažitých pozemcích. Ochrana chmele vychází z monitorování výskytu škodlivých organismů, prognóz signalizace vybraných chorob a škůdců a sy
Czech name
Pěstování odrůdy Vital
Czech description
Předložená metodika shrnuje zásady pěstování odrůdy Vital ve dvou progresivních pěstitelských systémech, v systému integrované produkce a v ekologickém zemědělství. Pěstitelský proces je veden snahou o prevenci a potlačení výskytu škodlivých organismů podporou užitečné entomofauny pomocí výsevu vhodných plodin v okolí či na okraji chmelnic. Navrhovaná opatření směřují ke zvýšení půdní úrodnosti,schopnosti půdy vytvořit optimální prostředí pro kořenovou soustavu rostlin chmele a během celé jejich vegetační doby jim zajistit dostatečné množství živin, vzduchu a vody pro jejich růst a vývoj, směřující k maximální produkci chmelových hlávek. Při vyhnojování chmelnic se preferují organická hnojiva, jako jsou komposty, statková hnojiva aj. Velká pozornost jevěnována možnostem uplatnění zeleného hnojení a trvalého zatravnění, které je aktuální zejména na svažitých pozemcích. Ochrana chmele vychází z monitorování výskytu škodlivých organismů, prognóz signalizace vybraných chorob a škůdců a sy
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FR-TI1%2F012" target="_blank" >FR-TI1/012: Development of hop variety Vital for agriculture, brewing and pharmacy</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Metodika pro praxi 3/2013
Regulation ID
č.j. SRS 064018/2013, ISBN 978-80-86836-02-7
Technical parameters
Smlouva o uplatnění certifikované metodiky č. 03/2013, Svaz pěstitelů chmele ČR, IČ 00481505, 18.11.2013, Ing Bohumil Pázler
Economical parameters
Při využití metodických doporučení lze navýšit výnos o 10% až 20% a snížit náklady na ochranu chmele o 20%.
Certification body designation
Státní rostlinolékařská správa, Ztracená 1099/10, 161 00 Praha 6 -Ruzyně
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů