Distribution of N-matters in raw cow-milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F01%3A%230000222" target="_blank" >RIV/16193296:_____/01:#0000222 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zastoupení dusíkatých látek v syrovém mléce.
Original language description
Změny ve výživě dojnic a celé technologii výroby syrového kravského mléka v zemědělských podnicích mohou vést i ke změnám v zastoupení N-látek mléka. Na representativním souboru vzorků syrového kravského mléka bylo prověřováno zastoupení celkového obsahuN-látek (bílkovin), kaseinu, syrovátkových bílkovin a močoviny. Závěrečné hodnocení výsledků prokázalo, že pro současné potřeby dodavatelů syrového mléka i zpracovatelů této suroviny na finální mléčné výrobky je nutné sledovat vedle obsahu celkových N-látek i obsah kaseinu a močoviny. Zjištěné poznatky jsou příspěvkem k větší důvěře mezi producenty syrového mléka a výrobními mlékárenskými závody a celkově i ke zvýšení jakosti mléčných výrobků pro celou spotřebitelskou veřejnost.
Czech name
Zastoupení dusíkatých látek v syrovém mléce.
Czech description
Změny ve výživě dojnic a celé technologii výroby syrového kravského mléka v zemědělských podnicích mohou vést i ke změnám v zastoupení N-látek mléka. Na representativním souboru vzorků syrového kravského mléka bylo prověřováno zastoupení celkového obsahuN-látek (bílkovin), kaseinu, syrovátkových bílkovin a močoviny. Závěrečné hodnocení výsledků prokázalo, že pro současné potřeby dodavatelů syrového mléka i zpracovatelů této suroviny na finální mléčné výrobky je nutné sledovat vedle obsahu celkových N-látek i obsah kaseinu a močoviny. Zjištěné poznatky jsou příspěvkem k větší důvěře mezi producenty syrového mléka a výrobními mlékárenskými závody a celkově i ke zvýšení jakosti mléčných výrobků pro celou spotřebitelskou veřejnost.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP9069" target="_blank" >EP9069: The influence of changes of the content and the representation of nitrogen compounds of raw cow-milk on dairy processing</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Publikace formou posteru na akci Den mléka
ISSN
—
e-ISSN
—
Volume of the periodical
neuveden
Issue of the periodical within the volume
neuvedeno
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
1
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—