Findings in inner fruit quality of apple cultivars in dependece with storage conditions inside controlled atmosphere warehouse
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F17%3AN0000105" target="_blank" >RIV/25271121:_____/17:N0000105 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výzkum změn vnitřní kvality plodů odrůd jablek v závislosti na skladovacích podmínkách ve skladu s řízenou atmosférou
Original language description
Ve skladovací sezóně 2016/2017 proběhl ve VŠÚO Holovousy s.r.o. smluvní výzkum na skladování plodů, který sledoval změny vnitřní kvality plodů odrůd jablek ´Idared´, ´Jonagold Marnica´ a ´Jonagored Supra´ v závislosti na skladovacích podmínkách ve skladu s řízenou atmosférou. Pokus byl proveden pro velkovýrobní podmínky s využitím velkokapacitních výzkumných chlazených skladů. V rámci výzkumu byly sledovány a vyhodnoceny škrobové testy při naskladněni, organoleptické hodnocení jednotlivých odrůd, měření hodnot penetrace, refraktometrické stanovení cukernatosti, zjištění zastoupení sacharidů pomocí kapalinové chromatografie, stanovení kyselosti titrací, měření taninů, zjištění celkové antioxidační aktivity.
Czech name
Výzkum změn vnitřní kvality plodů odrůd jablek v závislosti na skladovacích podmínkách ve skladu s řízenou atmosférou
Czech description
Ve skladovací sezóně 2016/2017 proběhl ve VŠÚO Holovousy s.r.o. smluvní výzkum na skladování plodů, který sledoval změny vnitřní kvality plodů odrůd jablek ´Idared´, ´Jonagold Marnica´ a ´Jonagored Supra´ v závislosti na skladovacích podmínkách ve skladu s řízenou atmosférou. Pokus byl proveden pro velkovýrobní podmínky s využitím velkokapacitních výzkumných chlazených skladů. V rámci výzkumu byly sledovány a vyhodnoceny škrobové testy při naskladněni, organoleptické hodnocení jednotlivých odrůd, měření hodnot penetrace, refraktometrické stanovení cukernatosti, zjištění zastoupení sacharidů pomocí kapalinové chromatografie, stanovení kyselosti titrací, měření taninů, zjištění celkové antioxidační aktivity.
Classification
Type
V<sub>utaj</sub> - Research report containing classified information
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2017
Confidentiality
U - Předmět řešení projektu je utajovanou skutečností podle zvláštních právních předpisů nebo je skutečností, jejíž zveřejnění by mohlo ohrozit činnost zpravodajské služby. Údaje o projektu jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné
Data specific for result type
Number of pages
37
Place of publication
Holovousy
Publisher/client name
Ing. Jiří Mazánek
Version
—