Treatment to prevent fruit cracking of sweet cherry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F21%3AN0000028" target="_blank" >RIV/25271121:_____/21:N0000028 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Postreky na zamedzenie praskania plodov čerešní
Original language description
Proti praskaniu plodov čerešní bola odskúšaná metóda ochrany plodov postrekom pomocnými látkami. Bolo použitých celkom 7 postrekov, ktoré obsahovali účinné zložky, ako sú bór, zmes cholín chloridu a chloridu vápenatého, giberelíny (GA3), aminokyselina L-tryptofán, pinolén, makro a mikro prvky. Skoré odrody čerešní ‘Sweet Early’, ‘Burlat’, ‘Kasandra’ a neskoré odrody ‘Amid’, ‘Justyna’, ‘Kordia’, ‘Regina’, ‘Tamara’ a ‘Těchlovan’ boli ošetrené vyššie uvedenými postrekmi. Hodnotené bolo percento popraskaných plodov, hmotnosť plodov, obsah refraktometrickej sušiny a pevnosť dužiny. Výsledek byl zveřejněn v časopise Sady a Vinice 3/2021.
Czech name
Postreky na zamedzenie praskania plodov čerešní
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů