All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Possibilities of non-destructive evaluation of nitrogen content in horticulture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F21%3AN0000145" target="_blank" >RIV/25271121:_____/21:N0000145 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62690094:18470/21:50019170

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti nedestruktivního hodnocení obsahu dusíku v ovocnářství

  • Original language description

    S rozvojem moderních technologií se v ovocnářské praxi stále častěji setkáváme s nedestruktivními metodami hodnocení. Pomocí nejrůznějších specializovaných přístrojů a senzorů je možné provádět hodnocení vegetace s velkou přesností a okamžitým výsledkem. Navíc tato zařízení dokážou získávat širokou škálu dat, která jsou mnohdy našemu oku skryta a následnými analýzami lze vyhodnocovat nejrůznější parametry. V našem experimentu jsme se zaměřili na možnosti nedestruktivní analýzy obsahu dusíku v pletivech ovocných dřevin. Dusík byl vybrán jako modelový prvek, který je jako jeden ze základních stavebních prvků živých organismů důležitou součástí výživy ovocných dřevin. Spolu s intenzifikací zemědělství ale dochází mnohdy k aplikacím nedostatečných nebo naopak vyšších dávek, než kterých je třeba, což vede k negativním důsledkům. V následujícím článku jsou shrnuty první poznatky experimentu, jehož cílem je propojení klasických destruktivních metod minerálního obsahu rostlinné hmoty a senzorického snímání ovocných plodin drony a ručními senzory. Touto technikou chceme nabídnout ovocnářům přesnou, téměř okamžitou a dostupnou metodu určování obsahu dusíku v listech ovocných plodin, která napomůže k celkové stabilizaci produkce a sníží potenciální negativní dopady nesprávného nebo nevyrovnaného aplikování dusíkatých hnojiv v ovocnářství.

  • Czech name

    Možnosti nedestruktivního hodnocení obsahu dusíku v ovocnářství

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TJ04000065" target="_blank" >TJ04000065: Design of non-destructive methods for analysis of nitrogen stress in fruit plants</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    20

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    34–36

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database