In vitro rooting of apple cultivars
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F22%3AN0000014" target="_blank" >RIV/25271121:_____/22:N0000014 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kořenění odrůd jabloně v kultuře in vitro
Original language description
Cílem práce bylo nalezení vhodných metod pro kořenění odrůd jabloně Selena, Jonagored a Šampion v podmínkách in vitro kultury. Porovnávali jsme účinek tří auxinů: kyseliny indol-3-octové, kyseliny 1-naftyloctové a kyseliny indol-3-máselné, ve fázi indukce vývoje kořenů. In vitro kořenění bylo indukováno všemi třemi auxiny. Největší podíl rostlin zakořenil na médiu s kyselinou 1-naftyloctovou, nicméně tento auxin také ve zvýšené míře vyvolával tvorbu mohutného kalusu na kořenech explantátů odrůdy Jonagored. Kalus se ojediněle vytvořil i na listech a v těchto místech byl pozorován též netypický vývoj kořenů.
Czech name
Kořenění odrůd jabloně v kultuře in vitro
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910065" target="_blank" >QK1910065: New approaches to the production of certified varieties of apple trees using NGS diagnostics of pathogens</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
15-17
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—