Development of functional yogurts, dressings, and spreads on the basis of synbiotics
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000075" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000075 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj funkčních jogurtů, dresinků a pomazánek na bázi synbiotik
Original language description
Příspěvek je rozšířením možnosti potravinářského trhu o potraviny typu pomazánek a dresingů, s funkčními složkami synbiotik založených na výběru vhodných probiotických kultur a jejich kombinace s prebiotiky z netradičním minoritních obilovin. Probiotickékutury byly vybrány na základě jejich schopnosti růst a využívat B-glukanový extrakt z bezpluchého ječmene. Byly vybrány probiotické kmeny pozitivně reagující na přídavek extraktu.
Czech name
Vývoj funkčních jogurtů, dresinků a pomazánek na bázi synbiotik
Czech description
Příspěvek je rozšířením možnosti potravinářského trhu o potraviny typu pomazánek a dresingů, s funkčními složkami synbiotik založených na výběru vhodných probiotických kultur a jejich kombinace s prebiotiky z netradičním minoritních obilovin. Probiotickékutury byly vybrány na základě jejich schopnosti růst a využívat B-glukanový extrakt z bezpluchého ječmene. Byly vybrány probiotické kmeny pozitivně reagující na přídavek extraktu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Food and food supplemets development on the base of cereals</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Sborník příspěvků
ISBN
80-86909-01-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
83-86
Publisher name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 23, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—