Variability in Free and Total Ferulic Acid Content in Spring Barley Caryopses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F12%3A%230000661" target="_blank" >RIV/25328859:_____/12:#0000661 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Variabilita obsahu volné a celkové ferulové kyseliny v obilkách ječmene jarního
Original language description
Byly stanoveny odrůdové rozdíly v obsahu volné ferulové kyseliny v obilkách ječmene. V průměru roků 2007 a 2008 vykazovala nejvyšší obsah volné ferulové kyseliny odrůda Sebastian (15,68 mg.kg-1) a statisticky významně se tak od všech ostatních odrůd lišila. Nejvyšší obsah celkové ferulové kyseliny měly v průměru obou roků odrůdy Jersey (984,10 mg.kg-1) a Tolar ( 973,02 mg.kg-1) a statisticky významně se tak lišily od některých odrůd ze souboru. I roky pěstování se významně podílely na obsahu volné i celkové ferulové kyseliny. V roce 2007 byl obsah volné ferulové kyseliny v průměru souboru odrůd statisticky významně vyšší (14,06 mg.kg-1) oproti roku 2008 (10,88 mg.kg-1). Naopak celkové ferulové kyseliny bylo v průměru souboru významně vyšší množství stanoveno v roce 2008 (972,98 mg.kg-1) oproti roku 2007 (822,21 mg.kg-1). Tyto nálezy mohly být způsobeny rozdílnými teplotními a vlhkostními podmínkami ročníků pěstování i interakcí odrůd s těmito podmínkami. Lze tedy konstatovat, že obsah
Czech name
Variabilita obsahu volné a celkové ferulové kyseliny v obilkách ječmene jarního
Czech description
Byly stanoveny odrůdové rozdíly v obsahu volné ferulové kyseliny v obilkách ječmene. V průměru roků 2007 a 2008 vykazovala nejvyšší obsah volné ferulové kyseliny odrůda Sebastian (15,68 mg.kg-1) a statisticky významně se tak od všech ostatních odrůd lišila. Nejvyšší obsah celkové ferulové kyseliny měly v průměru obou roků odrůdy Jersey (984,10 mg.kg-1) a Tolar ( 973,02 mg.kg-1) a statisticky významně se tak lišily od některých odrůd ze souboru. I roky pěstování se významně podílely na obsahu volné i celkové ferulové kyseliny. V roce 2007 byl obsah volné ferulové kyseliny v průměru souboru odrůd statisticky významně vyšší (14,06 mg.kg-1) oproti roku 2008 (10,88 mg.kg-1). Naopak celkové ferulové kyseliny bylo v průměru souboru významně vyšší množství stanoveno v roce 2008 (972,98 mg.kg-1) oproti roku 2007 (822,21 mg.kg-1). Tyto nálezy mohly být způsobeny rozdílnými teplotními a vlhkostními podmínkami ročníků pěstování i interakcí odrůd s těmito podmínkami. Lze tedy konstatovat, že obsah
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
58
Issue of the periodical within the volume
7-8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
201-208
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—