All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Bakery products with the addition of non-traditional cereals fortified with folic acid

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F12%3A%230000715" target="_blank" >RIV/25328859:_____/12:#0000715 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/12:00000333

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou

  • Original language description

    Cílem této práce bylo vyvinout recepturu pekařských výrobků s přídavkem netradičních obilovin s vyšší nutriční hodnotou a obohacených kyselinou listovou. V receptuře běžného a jemného pečiva (houska, resp. loupák) byla část pšeničné mouky hladké nahrazena mlýnskými frakcemi vybraných materiálů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank), pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným typem zrna a ječmene s bezpluchým typem zrna (Hordeum vulgare L.). Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu, kyseliny pantothenové a přidané kyseliny listové. K senzorickému hodnocení vzhledu, vůně, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí.

  • Czech name

    Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou

  • Czech description

    Cílem této práce bylo vyvinout recepturu pekařských výrobků s přídavkem netradičních obilovin s vyšší nutriční hodnotou a obohacených kyselinou listovou. V receptuře běžného a jemného pečiva (houska, resp. loupák) byla část pšeničné mouky hladké nahrazena mlýnskými frakcemi vybraných materiálů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank), pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným typem zrna a ječmene s bezpluchým typem zrna (Hordeum vulgare L.). Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu, kyseliny pantothenové a přidané kyseliny listové. K senzorickému hodnocení vzhledu, vůně, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91B095" target="_blank" >QI91B095: Study and characterization of the cereals with high nutritive value for special bakery and pastry utilization.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    60

  • Issue of the periodical within the volume

    12, příloha

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    427-430

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database