Overview of beta-glucan (not only cereal)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000020" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000020 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/17:43914418
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přehled o beta-glukanech (nejen obilných)
Original language description
Přehled stručně shrnuje aktuální poznatky o necelulózových polysacharidech – beta-glukanech a akcentuje rozdíly mezi známými beta-glukany z pohledu jejich struktury, fyzikálně-chemických vlastností, biologické a potenciálních zdravotních účinků na organismus člověka i zvířat. Podrobněji jsou zmíněny obilné beta-glukany, jejich výskyt, vlastnosti a rozdíly v porovnání s beta-glukany z jiných zdrojů, především hub a kvasinek, zejména z pohledu jejich rozdílné molekulární struktury a tím odlišné biologické účinnosti.
Czech name
Přehled o beta-glukanech (nejen obilných)
Czech description
Přehled stručně shrnuje aktuální poznatky o necelulózových polysacharidech – beta-glukanech a akcentuje rozdíly mezi známými beta-glukany z pohledu jejich struktury, fyzikálně-chemických vlastností, biologické a potenciálních zdravotních účinků na organismus člověka i zvířat. Podrobněji jsou zmíněny obilné beta-glukany, jejich výskyt, vlastnosti a rozdíly v porovnání s beta-glukany z jiných zdrojů, především hub a kvasinek, zejména z pohledu jejich rozdílné molekulární struktury a tím odlišné biologické účinnosti.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: The development of novel crops to produce of food products with higher nutritional value</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Obiloviny v lidské výživě 2017: stručné shrnutí poznatků se zvýšeným zaměřením na problematiku sacharidů obilovin
ISBN
978-80-88019-24-4
Number of pages of the result
8
Pages from-to
14-21
Number of pages of the book
73
Publisher name
Potravinářská komora České republiky
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—