All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Overview of beta-glucan (not only cereal)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000020" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000020 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22330/17:43914418

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Přehled o beta-glukanech (nejen obilných)

  • Original language description

    Přehled stručně shrnuje aktuální poznatky o necelulózových polysacharidech – beta-glukanech a akcentuje rozdíly mezi známými beta-glukany z pohledu jejich struktury, fyzikálně-chemických vlastností, biologické a potenciálních zdravotních účinků na organismus člověka i zvířat. Podrobněji jsou zmíněny obilné beta-glukany, jejich výskyt, vlastnosti a rozdíly v porovnání s beta-glukany z jiných zdrojů, především hub a kvasinek, zejména z pohledu jejich rozdílné molekulární struktury a tím odlišné biologické účinnosti.

  • Czech name

    Přehled o beta-glukanech (nejen obilných)

  • Czech description

    Přehled stručně shrnuje aktuální poznatky o necelulózových polysacharidech – beta-glukanech a akcentuje rozdíly mezi známými beta-glukany z pohledu jejich struktury, fyzikálně-chemických vlastností, biologické a potenciálních zdravotních účinků na organismus člověka i zvířat. Podrobněji jsou zmíněny obilné beta-glukany, jejich výskyt, vlastnosti a rozdíly v porovnání s beta-glukany z jiných zdrojů, především hub a kvasinek, zejména z pohledu jejich rozdílné molekulární struktury a tím odlišné biologické účinnosti.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: The development of novel crops to produce of food products with higher nutritional value</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Obiloviny v lidské výživě 2017: stručné shrnutí poznatků se zvýšeným zaměřením na problematiku sacharidů obilovin

  • ISBN

    978-80-88019-24-4

  • Number of pages of the result

    8

  • Pages from-to

    14-21

  • Number of pages of the book

    73

  • Publisher name

    Potravinářská komora České republiky

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter