All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

New genetic resource of spring barley with increased content of biologically active substances for specific food purposes, resp. non-food use

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F19%3AN0000061" target="_blank" >RIV/25328859:_____/19:N0000061 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nový genetický zdroj ječmene jarního se zvýšeným obsahem biologicky aktivních látek pro specifické potravinářské účely, resp. nepotravinářské využití

  • Original language description

    Linie ječmene jarního KM 3351.401.17, KM 3351.431.17 a KM 3398.161.17 s bezpluchým zrnem tmavé (hnědo-černé barvy), s vysokou úrovní fenotypické vyrovnanosti a očekávaným zvýšeným obsahem požadovaných biologicky aktivních látek (zejména polyfenolických látek, především anthokyanů daných tmavou barvou obilky a případně i beta-glukanů) jsou nové genetické zdroje určené ke šlechtění odrůd pro specifické potravinářské účely.

  • Czech name

    Nový genetický zdroj ječmene jarního se zvýšeným obsahem biologicky aktivních látek pro specifické potravinářské účely, resp. nepotravinářské využití

  • Czech description

    Linie ječmene jarního KM 3351.401.17, KM 3351.431.17 a KM 3398.161.17 s bezpluchým zrnem tmavé (hnědo-černé barvy), s vysokou úrovní fenotypické vyrovnanosti a očekávaným zvýšeným obsahem požadovaných biologicky aktivních látek (zejména polyfenolických látek, především anthokyanů daných tmavou barvou obilky a případně i beta-glukanů) jsou nové genetické zdroje určené ke šlechtění odrůd pro specifické potravinářské účely.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    KM10-black

  • Numerical identification

    TE02000177V034

  • Technical parameters

    Informace o uzavření smlouvy: Předávací protokol nového genetického zdroje. Adresa: Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o., Havlíčkova 2787, 76701 Kroměříž. Datum uzavření smlouvy: 2. 12. 2019. Odpovědná osoba: Ing. Marta Zavřelová, Ph.D. tel: 573 317 174, zavrelova@vukrom.cz

  • Economical parameters

    Předávané nové genetické zdroje se vyznačují bezpluchým zrnem a tmavou barvou obilky spojenou se zvýšeným obsahem polyfenolických látek, zejména anthokyanů (až o 30% v porovnání se sladovnickými odrůdami) a očekávaným vyšším obsahem beta-glukanů. Tyto materiály dosahovaly oproti původním rodičovským zdrojům, donorům tmavé barvy obilky, v průměru o 40,8-96,2 % vyššího výnosu zrna a měly o 2-3 body lepší odolnost poléhání v důsledku zkrácení délky stébla o 10,6-33,1 cm.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    25328859

  • Owner name

    Agrotest fyto, s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page