Effect of Fusarium heat blight on the quality of wheat varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000066" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000066 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv fuzarióz klasu na kvalitu odrůd pšenice
Original language description
Článek se zabývá podmínkami a důsledky napadení obilovin klasovými fuzárii. Mezi jednotlivými odrůdami pšenice byly v reakci na infekci patogeny Fusarium velké rozdíly. V podmínkách vysokého infekčního tlaku byl rozdíl mezi obsahem DON nejméně a nejvíce kontaminované odrůdy více než sedminásobný. Obsah DON měl přímou souvislost se snížením objemové hmotnosti, negativní vliv se projevil také na HTZ, výnos i kvalitu bílkovin. Nerecenzovaný článek v časopise Agromanuál, 16, 2021, 6, 76-79.
Czech name
Vliv fuzarióz klasu na kvalitu odrůd pšenice
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů