All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Rheological properties of wheat dough with purple and blue coloration of the grain

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F22%3AN0000059" target="_blank" >RIV/25328859:_____/22:N0000059 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Reologické vlastnosti těsta z pšenice s purpurovým a modrým zabarvením zrna

  • Original language description

    Byla hodnocena reologická kvalita odrůd PS Karkulka (purpuzrové zrtno), AF Jumiko (purpurové zrno) a Skorpion (modré zrno) v porovnání s běžnou pšenicí z obchodu. Mouky z barevných pšenic vyžadovaly vyšší přídavek vody k dosažení optimální konzistence. Těsta Byla volnější a méně stabilní než těsto s běžné pšenice. Reologické vlastnosti PS Karkulka při míchání a zahřívání těsta byly velmi podobné jako u běžné pšenice. Vlastnosti těst z pšenice AF Jumiko a Skorpion se lišily především ve fázi záhřevu při 90 oC a při následujícím chlazení. Konzistence AF Jumiko byla vyšší než ostatní těsta po celou dobu záhřevu a chlazení. Naopak konzistence odrůdy Skorpion byla nejnižší po celou dobu měření. U Barevných pšenic byla zjištěna vyšší tvorba plynu během fermentace těsta. Reologické rozdíly mezi barevnými pšenicemi a běžnou pšenicí nebyla zásadní. Mlynářské noviny, 33, 2022, 2, 12-14

  • Czech name

    Reologické vlastnosti těsta z pšenice s purpurovým a modrým zabarvením zrna

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910343" target="_blank" >QK1910343: New Wheat Characters to Improve Adaptation Potential in Global Change Environment</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů