Technology for the production of non-alcoholic and low-alcoholic beers using selected yeast microorganisms on a microbrewery scale
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000011 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby nealkoholických a nízkoalkoholických piv prostřednictvím vybraných kvasinkových mikroorganismů v měřítku minipivovaru
Original language description
Ověřená technologie popisuje postup výroby nealkoholických a nízkoalkoholických piv, které se svým senzorickým charakterem snažili přiblížit konvenčním stylům, které jsou mezi konzumenty oblíbené. Jednalo se o verifikaci funčnosti dvou vyselektovaných kvasinek EPS794 a EPS795, u kterých byl identifikován významný pontenciál pro transfer do praxe.
Czech name
Technologie výroby nealkoholických a nízkoalkoholických piv prostřednictvím vybraných kvasinkových mikroorganismů v měřítku minipivovaru
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG20_321%2F0024380" target="_blank" >EG20_321/0024380: Complex development of a biological factor for brewing</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
741_MIKROPIVO-V3.1
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024380
Technical parameters
Výsledek představuje dokumentaci, která určuje postup výroby daných typů nápojů, stabilizaci finálního výrobku.
Economical parameters
Zvýšení přidané hodnoty piva vyrobené minipivovarem ROTOR vlastněný společností EPS biotechnology. Prodej preparátů 4000 Kč/ kg.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059; 60461373
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Technická 5, 166 28 Praha 6
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—