All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of quality of perennial forage crops for dairy cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F11%3A2R000364" target="_blank" >RIV/26296080:_____/11:2R000364 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vupt.cz" target="_blank" >http://www.vupt.cz</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení kvality víceletých pícnin pro dojnice

  • Original language description

    Stravitelnost energie je ovlivňována druhem pícniny, genotypem v interakci s pěstitelskými podmínkami, termínem a technikou sklizně a fermentačním procesem. V této souvislosti byly v uvedené metodice pro praxi popsány faktory ovlivňující dostupnost energie z víceletých krmiv. Byly uvedeny systémy hodnocení kvality víceletých pícnin. Byl popsán a vysvětlen index relativní krmné hodnoty a index relativní kvality píce. Cílem metodiky pro praxi bylo aktualizovat systém hodnocení kvality víceletých pícnin pro dojnice v podmínkách ČR s využitím systému Milk 2006.

  • Czech name

    Hodnocení kvality víceletých pícnin pro dojnice

  • Czech description

    Stravitelnost energie je ovlivňována druhem pícniny, genotypem v interakci s pěstitelskými podmínkami, termínem a technikou sklizně a fermentačním procesem. V této souvislosti byly v uvedené metodice pro praxi popsány faktory ovlivňující dostupnost energie z víceletých krmiv. Byly uvedeny systémy hodnocení kvality víceletých pícnin. Byl popsán a vysvětlen index relativní krmné hodnoty a index relativní kvality píce. Cílem metodiky pro praxi bylo aktualizovat systém hodnocení kvality víceletých pícnin pro dojnice v podmínkách ČR s využitím systému Milk 2006.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81280" target="_blank" >QH81280: Study of main factors influencing stability of sustainable management of grasslands in the Czech republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Metodika 17/11

  • Regulation ID

    č. 17210/2011-2

  • Technical parameters

    č. 17210/2011-2

  • Economical parameters

    Při uplatnění deklarovaných efektů činí zvýšení nádoje, zapříčiněného pouze zvýšením kvality krmiv, 2,5 milionů litrů mléka. Při tržní ceně 8 Kč/litr lze očekávat kladný ekonomický dopad ve výši 20 milionů Kč.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství České republiky, Těšnov 17, 117 05 Praha 1

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů