Simplified markinking of protein fractions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F18%3AN0000059" target="_blank" >RIV/26296080:_____/18:N0000059 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zjednodušené značení proteinových frakcí
Original language description
Přelomem v hodnocení hrubého proteinu krmiv se stal francouzský PDI systém, který byl součástí u používaného v ČR. Stejný princip byl převzat i do amerického NRC (2001). Systém hodnocení hrubého proteinu je založen na metodě in situ s příslušným matematickým modelem. Umožňuje stanovit rychlost degradace hrubého proteinu v bachoru a vypočítat podíl degradovatelného proteinu podle znalosti rychlosti pasáže tráveniny.
Czech name
Zjednodušené značení proteinových frakcí
Czech description
Přelomem v hodnocení hrubého proteinu krmiv se stal francouzský PDI systém, který byl součástí u používaného v ČR. Stejný princip byl převzat i do amerického NRC (2001). Systém hodnocení hrubého proteinu je založen na metodě in situ s příslušným matematickým modelem. Umožňuje stanovit rychlost degradace hrubého proteinu v bachoru a vypočítat podíl degradovatelného proteinu podle znalosti rychlosti pasáže tráveniny.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Development and optimization methods for the determination of biogenic amines in response to increasing health security of silage</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů