Functional innovative nutrition II. - Yoghurt from goat milk selected by molecular-genetic methods with flavour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26505142%3A_____%2F23%3AN0000002" target="_blank" >RIV/26505142:_____/23:N0000002 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Funkční inovativní výživa II. - Jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí
Original language description
Jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí, který představuje preparát s obsahem prebiotik - inulin, živých probiotických kultur a betadinu. Jogurt je vyráběný fermentací geneticky vybraného kozího mléka s využitím specifických mlékařských kultur. Základem jogurtové kultury je protosymbiotická směs dvou bakterií mléčného kysání Streptococcus salivarius subsp. thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus. U koz byly popsány genetické varianty genu pro alfa S1 kasein, které vedou ke sníženému, až nulovému obsahu alfa S1 kaseinu v kozím mléku. Selekce koz s variantami pro nízkou a nulovou produkci alfa S1 kaseinu se provádí na základě genetických testů.
Czech name
Funkční inovativní výživa II. - Jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí
Czech description
—
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FW01010347" target="_blank" >FW01010347: Smart food with biochip control</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
FW01010347-V2
Numerical identification
—
Technical parameters
Výsledný jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí s přídavkem pyré z červené řepy je možno konzumovat přímo. Jeho příprava je proveditelná v domácnosti nebo v mlékárenském provozu. V provozních podmínkách je třeba zajistit aseptické plnění, pak je možné výrobek distribuovat v rámci chladírenského řetězce. Výsledný jogurt je hypoalergenní z hlediska alergie na kozí alfa S1 kasein. Dále je vhodná také pro alergiky s vyvinutou alergií vůči kravskému alfa S1 kaseinu. Tyto alergie se totiž často sdružují a vyskytují souběžně.
Economical parameters
K využití/ V nabídce
Application category by cost
—
Owner IČO
26505142
Owner name
ESSENCE LINE, s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—