Workshop quality managers and workers from dairy industry (24.2.2010)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AWO240210" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:WO240210 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Workshop manažerů jakosti a laborantek (24.2.2010)
Original language description
Mikrobiologie ? Mikrobiologické normy. Časté chyby v mikrobiologické práci. Živné půdy. Praktické ukázky nakultivovaných ploten E.coli, coliformních, CPM, plísně, clostridia. Ředění k detekci různých skupin mikroorganizmů. Mikrobitesty ? ukázka možnostipoužití. Příprava vzorků k rozborům včetně stanovení. Příprava mikrobiologických preparátů včetně vyhodnocení. Kvantitativní stanovení rodu Clostridium. Čisté mlékařské kultury, jejich užití a kontrola v praxi Metrologie v laboratoři Chemie mléka - Metody stanovení komponent mléčné sušiny (tuk, sušina, bílkoviny, laktóza), normované metody. Zásady správného provádění butyrometrických metod a praktické předvedení. Zásady správné přípravy vzorků před rozborem. Pokyny pro gravimetrické stanovení sušiny mléka a mléčných výrobků. Titrační kyselost mléka a mléčných výrobků a různé možnosti jejího vyjádření.
Czech name
Workshop manažerů jakosti a laborantek (24.2.2010)
Czech description
Mikrobiologie ? Mikrobiologické normy. Časté chyby v mikrobiologické práci. Živné půdy. Praktické ukázky nakultivovaných ploten E.coli, coliformních, CPM, plísně, clostridia. Ředění k detekci různých skupin mikroorganizmů. Mikrobitesty ? ukázka možnostipoužití. Příprava vzorků k rozborům včetně stanovení. Příprava mikrobiologických preparátů včetně vyhodnocení. Kvantitativní stanovení rodu Clostridium. Čisté mlékařské kultury, jejich užití a kontrola v praxi Metrologie v laboratoři Chemie mléka - Metody stanovení komponent mléčné sušiny (tuk, sušina, bílkoviny, laktóza), normované metody. Zásady správného provádění butyrometrických metod a praktické předvedení. Zásady správné přípravy vzorků před rozborem. Pokyny pro gravimetrické stanovení sušiny mléka a mléčných výrobků. Titrační kyselost mléka a mléčných výrobků a různé možnosti jejího vyjádření.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů