All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sterilized milk with decreased amount of lactose and phosphorus and with enhanced amount of proteins

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZZPHOS12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZZPHOS12 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Trvanlivé mléko se sníženým obsahem laktózy a fosforu a se zvýšeným obsahem bílkovin

  • Original language description

    Zpracováním odtučněného mléka membránovými procesy ultrafiltrace a diafiltrace je vyroben diafiltrát se zvýšeným obsahem bílkovin a se sníženým obsahem laktózy a fosforu , který je obohacen mléčným tukem, homogenizován, ochucen, naplněn do sterilizovatelných vaků nebo skleněných lahví a bez přídavku stabilizátorů sterilován v diskontinuálním sterilátoru.

  • Czech name

    Trvanlivé mléko se sníženým obsahem laktózy a fosforu a se zvýšeným obsahem bílkovin

  • Czech description

    Zpracováním odtučněného mléka membránovými procesy ultrafiltrace a diafiltrace je vyroben diafiltrát se zvýšeným obsahem bílkovin a se sníženým obsahem laktózy a fosforu , který je obohacen mléčným tukem, homogenizován, ochucen, naplněn do sterilizovatelných vaků nebo skleněných lahví a bez přídavku stabilizátorů sterilován v diskontinuálním sterilátoru.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ZZPHOS12

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Způsob výroby i složení mléka se sníženým obsahem laktózy postupem ultrafiltrace a diafiltrace jsou jedinečné ve srovnání s obdobnou kategorií mlék využívající enzymatického štěpení. Výrobek s trvanlivostí 9 měsíců je vhodný pro osoby nesnášející laktózu, v neslazené formě i pro diabetiky a pro osoby s nadváhou. Snížení obsahu fosforu je dosaženo diafiltrací a sterilací bez přídavku fosfátů jako stabilizačních solí. Obsah bílkovin zvýšený ultrafiltrací je významně vyšší ve srovnání s delaktózovanými druhy mlék na trhu. Licenční smlouva č. 23/2012 uzavřena 16.10. 2012 s Bohušovickou mlékárnou a.s. , Na Pláni 1997/41,150 00 Praha 5-Smíchov, IČ 48291960 zastoupenou ing. Janem Jarmarem, Šeříková 407/17, 412 01 Litoměřice, tel. 416781145-8.

  • Economical parameters

    Technologie výrobku umožňuje využít zakoupené nové zařízení (plnička vaků, sterilátor) i stávající vybavení k výrobě nového typu výrobku, tím zvýšit efektivitu celé výrobní linky, urychlit návratnost investic a posílit konkurenceschopnost. Předpokládanýobjem výroby 50 000 l/rok.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page