Fermented beverage from a herb concentrate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23NE25" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#NE25 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028761.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028761.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fermentovaný nápoj z bylinného koncentrátu
Original language description
Technické řešení se týká fermentovaného nápoje, připraveného fermentací směsi vody, bylinného koncentrátu a cukru, kvasinkami Saccharomyces cerevisiae. Vzniklý nápoj může mít buď charakter bylinného vína, nebo mírně alkoholického šumivého nápoje. Výhodou tohoto technického řešení je, že umožňuje průmyslovou výrobu fermentovaného nápoje standardní kvality, v každém ročním období, bez složitých a nákladných úprav bylin. Další výhodu je, že nápoj neobsahuje konzervanty, umělá aromata, umělá barviva, ani jiná aditiva.
Czech name
Fermentovaný nápoj z bylinného koncentrátu
Czech description
Technické řešení se týká fermentovaného nápoje, připraveného fermentací směsi vody, bylinného koncentrátu a cukru, kvasinkami Saccharomyces cerevisiae. Vzniklý nápoj může mít buď charakter bylinného vína, nebo mírně alkoholického šumivého nápoje. Výhodou tohoto technického řešení je, že umožňuje průmyslovou výrobu fermentovaného nápoje standardní kvality, v každém ročním období, bez složitých a nákladných úprav bylin. Další výhodu je, že nápoj neobsahuje konzervanty, umělá aromata, umělá barviva, ani jiná aditiva.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
28761
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence