All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Growth and antimicrobial properties Bifidobacterium sp and Lactobacillus sp. of human body

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23NE52" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#NE52 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/149_xiv-xix.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/149_xiv-xix.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Růst a antimikrobiální vlastnosti bifidobakterií a laktobacilů lidského původu

  • Original language description

    Laktobacily a bifidobakteria jsou přirohzenou součástí lidského gastrointestinálního traktu. Jejich antimikrobiální vlkastnosti pomáhají udrživat rovnováhu v těle. Interakce mezi čtrnácti druhy rodu Lactobacillus sp., dvaceti sedmi druhy rodu bifidobacterium sp. izolovaných z lidského gastrointestinálního traktu a indikátorovými kmeny byly sledovány pomocí jamkové difuzní metody. Cílem experimentu bylo porovnat vliv rodového a druhového spektra testovaných mikroorganismů a také vyhodnotit vhodnou formu jejich aplikace. Významné antimikrobiální účinky vykazovaly živé buňky laktobacilů. Velmi slabý efekt na vznik difuzní zóny měly suopernatanty z mléka sraženého bifidobakteriemi. Růst bakterií mléčného kvašení byl testován v sýrovém extraktu z Moravského bloku (45%). Bylo testováno všech 14 druhů rodu Lactobacillus sp. a 9 druhů rodu Bifidobacterium sp. Bifidobaktweria a laktobacily v sýrovém extraktu rostou pouze s přídavkem 10% roztoku galaktózy, laktózy, nebo ribózy.

  • Czech name

    Růst a antimikrobiální vlastnosti bifidobakterií a laktobacilů lidského původu

  • Czech description

    Laktobacily a bifidobakteria jsou přirohzenou součástí lidského gastrointestinálního traktu. Jejich antimikrobiální vlkastnosti pomáhají udrživat rovnováhu v těle. Interakce mezi čtrnácti druhy rodu Lactobacillus sp., dvaceti sedmi druhy rodu bifidobacterium sp. izolovaných z lidského gastrointestinálního traktu a indikátorovými kmeny byly sledovány pomocí jamkové difuzní metody. Cílem experimentu bylo porovnat vliv rodového a druhového spektra testovaných mikroorganismů a také vyhodnotit vhodnou formu jejich aplikace. Významné antimikrobiální účinky vykazovaly živé buňky laktobacilů. Velmi slabý efekt na vznik difuzní zóny měly suopernatanty z mléka sraženého bifidobakteriemi. Růst bakterií mléčného kvašení byl testován v sýrovém extraktu z Moravského bloku (45%). Bylo testováno všech 14 druhů rodu Lactobacillus sp. a 9 druhů rodu Bifidobacterium sp. Bifidobaktweria a laktobacily v sýrovém extraktu rostou pouze s přídavkem 10% roztoku galaktózy, laktózy, nebo ribózy.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: New products based on milk and cereals for human nutrition by using biotechnological processes and selected microorganisms by genomic methods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    26

  • Issue of the periodical within the volume

    149

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    "xiv"-"xix"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database