All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Heat-treated cheese with carrageenan

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23SA28" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#SA28 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028008.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028008.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tepelně upravený sýr s karagenanem

  • Original language description

    Tavené sýry jsou tepelně upravené sýry za přídavku tavicích solí. Vyrábí se zahříváním směsi přírodních sýrů, které mohou být v různém stádiu prozrálosti, s dalšími mléčnými i nemléčnými složkami, a dále s tavicími solemi za částečného podtlaku a stálého míchání. Jako tavící soli se celosvětově používají sodné nebo draselné soli fosforečnanů a polyfosforečnanů, nebo také sodné soli kyseliny citronové. Řada spotřebitelů však odmítá konzumaci tavených sýrů z důvodu využívání tavicích solí fosforečnanového, anebo citronanového typu. Podstata technického řešení tepelně upraveného sýra s karagenanem spočívá v tom, že obsahuje běžné suroviny, kromě tavicích solí, pro výrobu taveného sýra a karagenan v množství 0,1 až 2,0%hmot.

  • Czech name

    Tepelně upravený sýr s karagenanem

  • Czech description

    Tavené sýry jsou tepelně upravené sýry za přídavku tavicích solí. Vyrábí se zahříváním směsi přírodních sýrů, které mohou být v různém stádiu prozrálosti, s dalšími mléčnými i nemléčnými složkami, a dále s tavicími solemi za částečného podtlaku a stálého míchání. Jako tavící soli se celosvětově používají sodné nebo draselné soli fosforečnanů a polyfosforečnanů, nebo také sodné soli kyseliny citronové. Řada spotřebitelů však odmítá konzumaci tavených sýrů z důvodu využívání tavicích solí fosforečnanového, anebo citronanového typu. Podstata technického řešení tepelně upraveného sýra s karagenanem spočívá v tom, že obsahuje běžné suroviny, kromě tavicích solí, pro výrobu taveného sýra a karagenan v množství 0,1 až 2,0%hmot.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    28008

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., LACRUM Velké Meziříčí, s.r.o.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence