Heat-treated cheese with carrageenan
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23SA28" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#SA28 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028008.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028008.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tepelně upravený sýr s karagenanem
Original language description
Tavené sýry jsou tepelně upravené sýry za přídavku tavicích solí. Vyrábí se zahříváním směsi přírodních sýrů, které mohou být v různém stádiu prozrálosti, s dalšími mléčnými i nemléčnými složkami, a dále s tavicími solemi za částečného podtlaku a stálého míchání. Jako tavící soli se celosvětově používají sodné nebo draselné soli fosforečnanů a polyfosforečnanů, nebo také sodné soli kyseliny citronové. Řada spotřebitelů však odmítá konzumaci tavených sýrů z důvodu využívání tavicích solí fosforečnanového, anebo citronanového typu. Podstata technického řešení tepelně upraveného sýra s karagenanem spočívá v tom, že obsahuje běžné suroviny, kromě tavicích solí, pro výrobu taveného sýra a karagenan v množství 0,1 až 2,0%hmot.
Czech name
Tepelně upravený sýr s karagenanem
Czech description
Tavené sýry jsou tepelně upravené sýry za přídavku tavicích solí. Vyrábí se zahříváním směsi přírodních sýrů, které mohou být v různém stádiu prozrálosti, s dalšími mléčnými i nemléčnými složkami, a dále s tavicími solemi za částečného podtlaku a stálého míchání. Jako tavící soli se celosvětově používají sodné nebo draselné soli fosforečnanů a polyfosforečnanů, nebo také sodné soli kyseliny citronové. Řada spotřebitelů však odmítá konzumaci tavených sýrů z důvodu využívání tavicích solí fosforečnanového, anebo citronanového typu. Podstata technického řešení tepelně upraveného sýra s karagenanem spočívá v tom, že obsahuje běžné suroviny, kromě tavicích solí, pro výrobu taveného sýra a karagenan v množství 0,1 až 2,0%hmot.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
28008
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., LACRUM Velké Meziříčí, s.r.o.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence