All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Manufacturing technology of freeze-dried nisin-producing protective culture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000021" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000021 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby lyofilizované nisin-produkující protektivní kultury

  • Original language description

    Navržena, optimalizována, v provozních podmínkách ověřena a zavedena do výroby byla technologie výroby lyofilizované nisin-produkující protektivní kultury. Jedná se o kmen Lactococcus lactis ssp. lactis CCDM 71, který byl nově zařazen do výrobního programu, což si vyžádalo výzkum a optimalizaci složení kultivačního média a kryoprotekčních médií a optimalizaci fyzikálně-chemických podmínek při výrobě dle individuálních potřeb tohoto kmene tak, aby byla jeho životaschopnost ve finálním produktu co nejvyšší. Tato protektivní kultura bude prodávána především mlékárnám a faremním zpracovatelům mléka pro výrobu jejich produktů s vyšším standardem mikrobiologické kvality a bezpečnosti. Trvanlivost kultury je 6 měsíců při skladování při 4-6 °C.

  • Czech name

    Technologie výroby lyofilizované nisin-produkující protektivní kultury

  • Czech description

    Navržena, optimalizována, v provozních podmínkách ověřena a zavedena do výroby byla technologie výroby lyofilizované nisin-produkující protektivní kultury. Jedná se o kmen Lactococcus lactis ssp. lactis CCDM 71, který byl nově zařazen do výrobního programu, což si vyžádalo výzkum a optimalizaci složení kultivačního média a kryoprotekčních médií a optimalizaci fyzikálně-chemických podmínek při výrobě dle individuálních potřeb tohoto kmene tak, aby byla jeho životaschopnost ve finálním produktu co nejvyšší. Tato protektivní kultura bude prodávána především mlékárnám a faremním zpracovatelům mléka pro výrobu jejich produktů s vyšším standardem mikrobiologické kvality a bezpečnosti. Trvanlivost kultury je 6 měsíců při skladování při 4-6 °C.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    CCDM 71 lyofilizovaná

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    MILCOM a.s., IČ 16193296, smlouva ze dne 19. 5. 2016, Ke Dvoru 12a, 160 00 Praha 6, statutární zástupce Ing. Petr Kobrle, kobrle@milcom-as.cz

  • Economical parameters

    Předpokládaný objem produkce bude na průměrné úrovni cca 10 kg ročně, který se prodá za cenu cca 100 tis. Kč ročně. Očekávaný zisk za 5 let od zavedení do výroby je cca 65 tis. Kč.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page