Milk yield, composition and properties at irregular alternating intervals during three a day milking.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000011 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43210/17:43913335
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_165_s.6-11.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_165_s.6-11.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mléčná užitkovost, složení a vlastnosti mléka při nepravidelné alternaci intervalů během trojího dojení denně.
Original language description
Práce naznačuje trend a intenzitu změn ve vzorcích mléka, tedy v jeho složení a vlastnostech, při přechodu na trojí denní dojení a změny v intervalech dojení v kontrole mléčné užitkovosti (KU). V chovu s větší diferenciací intervalu tvorby mléka (ITM) byl zaznamenán pokles dojivosti (r 0,693; < 0,001) s výrazným zkrácením ITM. Naopak obsah tuku roste se zkracováním ITM (-0,513; < 0,001) a roste i PSB (-0,265; < 0,01). Také vyšší nádoj (delší ITM) znamenal v nevyrovnaných ITM méně tuku (-0,485; < 0,001) a méně PSB (-0,435; < 0,001). Výsledky podporují KU (95,1 % krav v ČR) s ohledem na měnící se technologické podmínky v chovech. Tyto informace jsou jednou z metod podpory spolehlivosti výsledků kontroly složení a vlastností mléka pro zajištění efektivity plemenářské práce v populaci dojeného skotu v České republice.
Czech name
Mléčná užitkovost, složení a vlastnosti mléka při nepravidelné alternaci intervalů během trojího dojení denně.
Czech description
Práce naznačuje trend a intenzitu změn ve vzorcích mléka, tedy v jeho složení a vlastnostech, při přechodu na trojí denní dojení a změny v intervalech dojení v kontrole mléčné užitkovosti (KU). V chovu s větší diferenciací intervalu tvorby mléka (ITM) byl zaznamenán pokles dojivosti (r 0,693; < 0,001) s výrazným zkrácením ITM. Naopak obsah tuku roste se zkracováním ITM (-0,513; < 0,001) a roste i PSB (-0,265; < 0,01). Také vyšší nádoj (delší ITM) znamenal v nevyrovnaných ITM méně tuku (-0,485; < 0,001) a méně PSB (-0,435; < 0,001). Výsledky podporují KU (95,1 % krav v ČR) s ohledem na měnící se technologické podmínky v chovech. Tyto informace jsou jednou z metod podpory spolehlivosti výsledků kontroly složení a vlastností mléka pro zajištění efektivity plemenářské práce v populaci dojeného skotu v České republice.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510312" target="_blank" >QJ1510312: Utilizing legume-cereal intercropping to increase sustainable production of bulk feeds with increased energy and nutrients content for purpose of quality improvement of animal products in conventional and organic farming</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
28
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
6-11
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—