Curent trends in the development of new dairy and non-dairy products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000095" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000095 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.milcom-as.cz/upload/soubory/obrazky/cicvarek/praha/2018/den_vum/2018_-_06_-_aktualni_trendy_ve_vyvoji_novych_mlecnych_i_nemlecnych_potravin_(peroutkov%C3%A1).pdf" target="_blank" >https://www.milcom-as.cz/upload/soubory/obrazky/cicvarek/praha/2018/den_vum/2018_-_06_-_aktualni_trendy_ve_vyvoji_novych_mlecnych_i_nemlecnych_potravin_(peroutkov%C3%A1).pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků
Original language description
PP prezentace: Peroutková, J., Smolová, J.: Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků. XXI. DEN VÚM, 19. 4. 2018, Praha. V přednášce byly zmíněny trendy moderní společnosti v oblasti výživy, které vedou ke zvyšování nutriční hodnotě a přináší konzumentovi nějaké benefity. Jedná se zejména o snižování obsahu cukru a naopak o zvyšování obsahu bílkovin a vlákniny. Pozornost byla také věnována také novým potravinám, bezlaktózovým výrobkům a potravinám bez mléčné matrice, zmíněný byl také význam probiotik.
Czech name
Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků
Czech description
PP prezentace: Peroutková, J., Smolová, J.: Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků. XXI. DEN VÚM, 19. 4. 2018, Praha. V přednášce byly zmíněny trendy moderní společnosti v oblasti výživy, které vedou ke zvyšování nutriční hodnotě a přináší konzumentovi nějaké benefity. Jedná se zejména o snižování obsahu cukru a naopak o zvyšování obsahu bílkovin a vlákniny. Pozornost byla také věnována také novým potravinám, bezlaktózovým výrobkům a potravinám bez mléčné matrice, zmíněný byl také význam probiotik.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů